Vakantie & Corona

Goed om te weten:

 

Bij ons in Châtel-Montagne, kun je "contactloos" verblijven!!
Jullie vakantiehuis is voor jou en je gezin alleen en je hoeft, als je dat niet wilt, met niemand iets te delen.

 

Je kunt heerlijk genieten van de rust, de ruimte en de mooie vrije natuur.
De geluiden van de ruisende dennen, het wuiven van het gras en de koeien die her en der in de omgeving rustig staan te grazen. 

Châtel-Montagne ligt als een parel verscholen, tussen de heuvels in een groen natuurgebied. Dit gebied heet La Montagne Bourbonnaise.
Het is zeer landelijke omgeving, gelegen in een uitgestrekte regio en een dun bevolkt gebied. Châtel-Montagne zelf heeft ongeveer 450 inwoners verdeeld over 35km².
Tussen heuvels en dalen, waar je uren kunt wandelen of fietsen (ATB, MTB of racefiets) zonder ook maar iemand tegen te komen, kun je heerlijk genieten in de vrije natuur.

Jouw vakantiehuis:

Afgelopen zomer is gebleken dat er tijdens het hoogseizoen vrij gereisd mocht worden en was er een ware run op onze vakantiehuisjes in Châtel-Montagne.

Wij hebben iedereen met gepaste afstand ontvangen in een schoon en opgeruimd vakantiehuis. De bedden zijn bij aankomst al voor je opgemaakt met fris gewassen beddengoed en er ligt een informatieboekje klaar met allerlei info over het domein en de omgeving. Elke vakantiehuis heeft een eigen badkamer, keuken, open woonkamer, toilet, slaapkamers en terras. Er zijn dus geen ruimtes die je zou moeten delen met anderen. 
Het speeltuintje, het zwembad, de kinderfietsjes, de boeken en DVD's en de wasmachine zijn voor gezamenlijk gebruik, maar dat is een eigen vrije keus om daar wel of geen gebruik van te maken.

Het laatste belangrijke nieuws omtrent alle Corona regels in Frankrijk, en reizen van en naar Frankrijk:

 • Vanaf zondag 18 juli geldt voor reizen naar Frankrijk dat de negatieve antigeen- of PCR test voor niet-(volledig)-gevaccineerde maximaal 24 uur oud mag zijn. Deze termijn geldt dus alleen bij binnenkomen van Frankrijk.
   

 • Ben je wel gevaccineerd? Vanaf 17 juli geldt voor Frankrijk volledige vaccinatie vanaf 1 week na de 2e vaccinatie voor Pfizer, Moderna en Astrazenica. Voor het Janssen vaccin blijft de wachttijd 4 weken.
   

 • Vanaf 21 juli heb je in Frankrijk een coronapas (pass sanitaire met QR-code) nodig voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (o.a. evenementen, theaters, bioscopen, musea, pretparken).
   

 • Vanaf 1 augustus wordt deze regel ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras), winkelcentra van meer dan 20.000 m2 (niet winkels of supermarkten) en openbaar vervoer (TGV, vliegtuig, langeafstandsbussen).
   

 • Kinderen van 12 t/m 17 jaar zijn tot 30 augustus vrijgesteld van deze regel. 
   

 •  De Franse coronapas (dus als je al in Frankrijk bent!!) geeft ‘groen’ licht bij tenminste één van de volgende voorwaarden: volledige vaccinatie (minstens 1 week oud/ Janssen 4 weken geleden), negatieve PCR/Antigeen-test (max. 48 uur oud) of een herstelbewijs (positieve test van min. 15 dagen en max. 6 maanden oud).
   

 • PCR/Antigeen-testen zijn niet meer gratis voor toeristen in Frankrijk en vanaf het najaar ook niet meer voor de Fransen zelf. In Frankrijk kost een PCR-test €49 een Antigeen-test €29 bij niet-commerciële testcentra.
   

 • Het is nog onbekend hoe Frankrijk dit plan wil uitvoeren en controleren. Vanuit de horeca en de culturele sector zijn nu al flinke protesten te horen: veel uitbaters zeggen controle op QR-codes niet te kunnen of willen uitvoeren. Horeca ondernemers riskeren een boete van €45.000 als ze hun gasten niet controleren. Gasten of bezoekers die zonder coronapas aanwezig zijn op een locatie waar die verplicht is, riskeren €135 boete.

Deze informatie en aanvullingen, kun je nalezen op deze website, de regels veranderen namelijk soms sneller als dat wij ze kunnen bijwerken hier op de website.
Ook staat er op deze website wat je exact moet hebben of doen om zonder problemen de grens over te komen.

Meer over de regels over reizen in Frankrijk, wat je kunt verwachten onderweg, op de autoroute en meer, vind je hier op deze website.

Wij hopen wij dat iedereen zich welkom voelt en zin heeft in een week (of meer) vakantie in Frankrijk!!

À bientôt in Châtel-Montagne!!.

* deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 18-07-2021

frankrijk corona.jpg
 

Ligging

Châtel-Montagne ligt midden in de schitterende natuur van de streek La Montagne Bourbonnaise, ook wel het groene hart van Frankrijk genoemd, omgeven door bossen, weiden, bergen en heuvels, aan de voet van "Les Monts de la Madeleine".

Dit gebied ligt in het departement Allier (03) in de regio Auvergne.
De kuurstad Vichy ligt op ca. 25 km en de industriestad (textiel) Roanne op ca. 40 km.

 

Op 8 km afstand ligt Le-Mayet-de-Montagne, een klein stadje waar alles aanwezig en verkrijgbaar is. Supermarkt, weekmarkt, bakkers, slagers, banken, dokter, tandarts, apotheek, restaurants, bars, etc.

Meer over de omgeving kunt u hier lezen,....