Vakantie & Corona

Goed om te weten:

 

Bij ons in Châtel-Montagne, kun je "contactloos" verblijven!!
Jullie vakantiehuis is voor jou en je gezin alleen en je hoeft, als je dat niet wilt, met niemand iets te delen.

 

Je kunt heerlijk genieten van de rust, de ruimte en de mooie vrije natuur.
De geluiden van de ruisende dennen, het wuiven van het gras en de koeien die her en der in de omgeving rustig staan te grazen. 

Châtel-Montagne ligt als een parel verscholen, tussen de heuvels in een groen natuurgebied. Dit gebied heet La Montagne Bourbonnaise.
Het is zeer landelijke omgeving, gelegen in een uitgestrekte regio en een dun bevolkt gebied. Châtel-Montagne zelf heeft ongeveer 450 inwoners verdeeld over 35km².
Tussen heuvels en dalen, waar je uren kunt wandelen of fietsen (ATB, MTB of racefiets) zonder ook maar iemand tegen te komen, kun je heerlijk genieten in de vrije natuur.

Jouw vakantiehuis:

Afgelopen zomer is gebleken dat er tijdens het hoogseizoen vrij gereisd mocht worden en was er een ware run op onze vakantiehuisjes in Châtel-Montagne.

Wij hebben iedereen met gepaste afstand ontvangen in een schoon en opgeruimd vakantiehuis. De bedden zijn bij aankomst al voor je opgemaakt met fris gewassen beddengoed en er ligt een informatieboekje klaar met allerlei info over het domein en de omgeving. Elke vakantiehuis heeft een eigen badkamer, keuken, open woonkamer, toilet, slaapkamers en terras. Er zijn dus geen ruimtes die je zou moeten delen met anderen. 
Het speeltuintje, het zwembad, de kinderfietsjes, de boeken en DVD's en de wasmachine zijn voor gezamenlijk gebruik, maar dat is een eigen vrije keus om daar wel of geen gebruik van te maken.

Vakantie boeken?!

Je kunt weer boeken voor het zomerseizoen van 2021!!

Mocht jouw vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan vanwege corona regels, vanuit de Nederlandse of Franse overheid, die het reizen naar Frankrijk onmogelijk maken, dan blijft jouw aanbetaling als een tegoed voor een andere periode, tot maximaal 1 jaar later, staan. Je bent je geld dan dus niet kwijt!!

Wacht niet te lang met boeken als jij graag verzekerd wilt zijn van een huisje, want uit ervaring weten wij dat het heel hard kan gaan!!

Frankrijk & Corona:

Nu de regels ook in Frankrijk versoepelen, houden wij jou hier op de hoogte van de geldende regels omtrent corona, of zoals de Fransen zeggen "covid" en "le déconvinement".

Het laatste belangrijke nieuws omtrent alle Corona regels in Frankrijk, en reizen van en naar Frankrijk:

 

  • Vanaf 1 juli hoef je in Frankrijk buiten geen mondkapje meer op, als de cijfers goed blijven. Er geldt nu nog een mondkapjesplicht in diverse binnensteden en op drukke plekken (zoals op de markt)

  • Op de website van de Franse ambassade wordt nu bevestigd dat zowel het gele boekje als de door de GGD afgegeven Covid-verklaring gelden als officieel vaccinatiebewijs. Ook bevestigen zij dat voor niet-gevaccineerden een negatieve PCR-test OF Antigeentest volstaat.

  • Reizigers uit Schengenlanden vanaf 11 jaar die naar Frankrijk reizen moeten bij binnenkomst wel een negatieve PCR-test of antigeentest (max. 72 uur oud, schriftelijk en op naam) kunnen tonen. Sinds 9 juni mag deze negatieve PCR-/antigeentest ook vervangen worden door een bewijs van volledige vaccinatie (AstraZenica, Pfizer of Moderna laatste prik min. 15 dagen oud, Jansen vaccin 4 weken oud), of een positieve PCR-test (bewijs van immuniteit) van minstens 15 dagen en maximaal 6 maanden oud.

  • Naast een negatieve PCR-test moeten reizigers vanaf 11 jaar per trein, vliegtuig of boot ook een getekende ereverklaring bij zich hebben, waarop ze aangeven dat ze géén Covid-symptomen hebben en de afgelopen 14 dagen niet in contact geweest zijn met Covid-patiënten. Zie hier het formulier (‘engagement sur l’honneur’: online in te vullen formulier in het Frans) of hier (om te printen en in het Engels).

  • Er geldt in Frankrijk tot 30 juni nog een avondklok waar ook buitenlanders zich aan dienen te houden. Dit betekent dat je  ’s avonds en ’s nachts alleen met een uitgaansformulier (en een geldige reden) buiten mag zijn. Tot 30 juni is er nog een avondklok van 23.00 uur tot 6.00. Op 1 juli vervalt de Franse avondklok.

Wij hopen wij dat iedereen zich welkom voelt en zin heeft in een week (of meer) vakantie in Frankrijk!!

À bientôt in Châtel-Montagne!!.

* deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15-06-2021

frankrijk corona.jpg
 

Ligging

Châtel-Montagne ligt midden in de schitterende natuur van de streek La Montagne Bourbonnaise, ook wel het groene hart van Frankrijk genoemd, omgeven door bossen, weiden, bergen en heuvels, aan de voet van "Les Monts de la Madeleine".

Dit gebied ligt in het departement Allier (03) in de regio Auvergne.
De kuurstad Vichy ligt op ca. 25 km en de industriestad (textiel) Roanne op ca. 40 km.

 

Op 8 km afstand ligt Le-Mayet-de-Montagne, een klein stadje waar alles aanwezig en verkrijgbaar is. Supermarkt, weekmarkt, bakkers, slagers, banken, dokter, tandarts, apotheek, restaurants, bars, etc.

Meer over de omgeving kunt u hier lezen,....