Wat te doen?

Châtel-Montagne:

Midden in Châtel-Montagne staat een prachtige 12de eeuwse Romaanse kerk, welke vrij te bezichtigen is. Ook kun je vanuit Châtel-Montagne naar Puy du Roc wandelen. Daar is een processie weg te bewandelen naar de top van Puy du Roc. Helaas is er geen uitzicht meer vanaf daar, omdat de begroeïng niet wordt bijgehouden,...Wel staat er een prachtig Maria beeld aan het begin van de processie weg en op de top een Christus aan het kruis.

 
Cusset & Vichy:

Bij het Office du Tourisme in het centrum van Vichy, kunt u gratis de folder halen voor twee stadswandelingen.
De gouden (d'or) en blauwe (azur) route leiden u door het centrum en de parken van het oude Vichy, langs diverse bronnen en prachtige gebouwen. Elke wandeling heeft ca. 27 bezienswaardigheden

Maar ook de Celestijnse waterbronnen, de Halle des Sources en de Notre Dame des Malades op zich, zijn al een bezoekje waard.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vichy_(Allier)

Vulkanen:

In het aangrenzende departement Puy de Dôme zijn diverse vulkanen te bezoeken. Onder andere de beroemde en gelijknamige vulkaan de Puy de Dôme. Je kunt met een panorama trein naar de top, en weer terug, of je kiest ervoor om de afdaling te voet te doen (aanrader!!)

https://www.panoramiquedesdomes.fr/

Het educatieve Parc Vulcania is ook erg leuk, maar voor kleine kinderen iets minder geschikt omdat alles Franstalig is. Wel zijn er headsets in andere talen gratis beschikbaar.

https://www.vulcania.com/ 

Dan is "Volcan de Lemptégy" een stuk leuker. Hierbij kun je te voet of met een treintje een vulkaankrater bezoeken. Je krijgt een rondleiding over de krater rand, je mag lavastenen meenemen en de tour eindigt met een steengroeve station. Ook zijn er diverse 3D film voorstellingen en een educatief museum.

http://www.auvergne-volcan.com/

 
Le Pal:

Heel groot attractiepark met tevens een zoo erbij. Ook een savanne met olifanten, wildwaterbanen, roofvogelshows, ottershows etc.
Het park is totaal 35 hectare groot en heeft ook een 6-tal restaurants/snacks/buvettes etc. In het hoogseizoen geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

https://www.lepal.com/ 

 
Cascade de la Pisserotte:

Volg vanaf Signablin de D25 richting Arfeuilles. Neem de afslag richting Les Biefs, en volg vanaf daar weer de bordjes naar "Cascade de Pisserote". Parkeer de auto op het P-terrein en volg de wandelbordjes naar de watervallen. Ook leuk: neem een picknick mee en geniet van de watervallen, in het bos, in de schaduw van de bomen.

 
Château de Lapalisse:

Het kasteel van Lapalisse is écht een bezoekje waard!! Gedeeltelijk bewoond en geheel gemeubileerd. Bezoek onder leiding van een gids.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_La_Palice

 
Domaine de Randan:

Een ruine kasteel met een prachtig landgoed eromheen, waar je een 3km lange wandeling kunt maken. Ook is er een museum.

http://www.domaine-randan.fr/

 
Château de Busset:

Klein kasteel in privé bezit, in een middeleeuws dorpje. Elk jaar is er een lang weekend feest en zijn er middeleeuwse feesten en markten. (meestal half augustus) Het kasteel is te bezoeken.

http://busset.com/

En er zijn ook nog tal van andere leuke uitstapjes te bedenken, zoals het Château van Billy, het Fête Médiévale in Souvigny, het mosterd stadje Charroux, richting Roanne via Les Monts de Madeleine om wijn te kopen bij één van de vele wijnboeren, vissen en kanovaren op de rivier de Besbre, zwemmen in het meer van Saint-Clément, een dagje naar de paardenrennen in Vichy en of gewoon heerlijk in je luie stoel genieten van de rust, de mooie natuur en de zon!!

Eglise Romane Châtel-Montagne
Les Célestins
Volcan de Lemptégy
Cascade de Pisserote
Château de Lapalisse
Château Busset
"Vakantiehuis huren in de Auvergne, Midden-Frankrijk"
Send e-mail
  • Blogger Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now