top of page

De omgeving

Châtel-Montagne

De kern van het dorpje Châtel-Montagne ligt op ruim 2 km afstand van Signablin, het buurschapje waar het domein zich bevindt. Hier staat de prachtige twaalfde-eeuwse kerk op een heuveltop te pronken, met aan de voet een begraafplaats en weiden waar de koeien nog vrij staan te grazen.

Vichy

Deze zeer mondaine stad ligt op ongeveer 30 km afstand. Het is prachtige stad en heerlijk om doorheen te wandelen. Er zijn vele thermale bronnen die vrij te bezoeken zijn. Ook is er veel historie en er zijn twee verschillende stadswandelingen die u langs al deze prachtige plekken voeren. De restaurants, het casino, de opera, de wandelpromenades, de bronwater bronnen, allemaal dingen die u niet gemist mag hebben!

 

Maar u kunt ook met een kano de rivier Allier op, naar het hippodroom en kijken naar de paardenrennen of luieren aan het "stadsstrand" van Vichy. Natuurlijk is er nog véél meer te doen in de nabije omgeving, dit is slechts een kleine opsomming.

 

Er zijn diverse toeristenbureaus (Office de Tourisme) in Le-Mayet-de-Montagne en Vichy, waar u veel informatie kunt krijgen. Meer weten over Vichy? Lees deze uitgebreide informatiepagina.

La Montagne Bourbonnaise

La Montagne Bourbonnaise is een zeer dicht bebost gebied, ook wel "het Groene Hart van Frankrijk" genoemd, en wordt aangeduid als middengebergte. De grootste stad in dit gebied is Le-Mayet-de-Montagne. De oppervlakte beslaat ca. 35.000 hectare en het aantal inwoners is ca. 20.000. 
 
La Montagne Bourbonnaise bestrijkt een gebied dat gelegen is in drie verschillende departementen: Allier, Loire en Saône-et-Loire. Deze drie departementen zijn ook nog eens gelegen in twee verschillende provincies: Auvergne en Rhône-Alpes, wat het verkrijgen van de status "Parc Naturel Régional" niet vergemakkelijkt. Er zijn immers verschillende bestuursorganen die allen eigen en verschillende wensen of belangen hebben. Desondanks is La Montagne Bourbonnaise een vergeten en verstilde bergregio, die juist daarom een onmiskenbare charme en aantrekkingskracht heeft.

Meer over de geschiedenis van Montagne Bourbonnaise leest u op deze pagina op onze website.

LMB.jpg
glozel.gif
gamay.jpg
GR3.jpg
bottom of page