top of page
header_ vakantie_in_frankrijk_met_je_hond_1.jpg

Vakantiehuizen

"Huur een fantastisch vakantiehuis in de Auvergne, met faciliteiten, gelegen op een prachtige plek met een mooi uitzicht. Geweldige uitstapjes met je hond(en), heel veel natuur en cultuur, maar vooral rust en vrijheid."

Lokatie

Ons vakantiedomein in het buurschap Signablin in Châtel-Montagne op 608 m hoogte, is ongeveer 8000m² groot en is een heerlijke plek om te verblijven met je hond(en). Er zijn op ons terrein op de heuvel picknicktafels beschikbaar om heerlijk te brunchen, het avondeten of een gezellige barbecue te genieten onder het genot van een spetterend uitzicht, tot aan de Puy de Dôme aan toe 100 km verderop.

U kunt uw auto gratis parkeren op het parkeerterrein dat op het domein is gelegen, zodat het terrein redelijk autovrij blijft. Er zijn op de parkeerplaats 2 oplaadpunten (stopcontacten) waar een elektrische auto opgeladen kan worden.

Uw vakantiehuisje is voorzien van een informatiemap met hierin informatie over de omgeving, tips, trips etc. Maar ook met informatie over waar de dichtstbijzijnde supermarkt, tankstation, dokter, dierenarts ook Vlaams sprekend, ziekenhuis en meer is. 

Wij hebben vele wandelingen uitgestippeld en beschreven zodat u direct de natuur in kunt lopen vanaf ons domein. Routes en beschrijvingen liggen hier voor u klaar. En natuurlijk kunt u altijd een beroep op ons doen als u vragen heeft!!

 

Er is een fijn zwembad (1,40 diep).​

 

Er zijn Agility attributen beschikbaar.

 

Vuurwerkvrij

Hier kun je de Kerstperiode en oud & nieuw vuurwerkvrij doorbrengen met je honden. Hier op het Franse platteland steken ze geen vuurwerk af en is het gewoon stil.

 

Vanaf de tweede week van december heb je hier in de omgeving heel veel gezellige kerstmarkten. Je hebt dan ook video projecties in de kerstsfeer die op de kerken worden afgespeeld, erg leuk om te zien. Bovendien hebben veel dorpskernen en bewoners hun huizen en tuinen in uitbundige kerstsfeer verlicht.

 

Ligging

Châtel-Montagne ligt midden in de schitterende natuur van de streek La Montagne Bourbonnaise, ook wel het groene hart van Frankrijk genoemd, omgeven door bossen, weiden, bergen en heuvels, aan de voet van "Les Monts de la Madeleine". Dit gebied ligt in het departement Allier (03) in de regio Auvergne. De kuurstad Vichy ligt op ca. 25 km en de industriestad (textiel) Roanne op ca. 40 km. Op 8 km afstand ligt Le-Mayet-de-Montagne, een klein stadje waar alles aanwezig en verkrijgbaar is. Supermarkt, weekmarkt, bakkers, slagers, banken, dokter, tandarts, apotheek, restaurants, bars, etc.

20220816-BL6A2521_edited.jpg
bottom of page