top of page
header_ vakantie_in_frankrijk_met_je_hond_6.jpg

Omgeving

Châtel-Montagne

De kern van het dorpje Châtel-Montagne ligt op ruim 2 km afstand van Signablin, het buurtschapje waar het domein zich bevindt. Hier staat de prachtige 12de eeuwse kerk op een heuveltop te pronken, met aan de voet een begraafplaats en weiden waar de koeien nog vrij staan te grazen.
Er is een restaurant, een postkantoor, de Mairie en het Maison de Patrimoine waar toeristische informatie te verkrijgen is en exposities worden gehouden. Ook is er een salon de thé en een kleine buurtsuper (épicerie) met een dépot de pain (elke dag vers brood van een bakker uit een naburig dorp).

 

Ook zijn er vanuit het dorp, vanaf het domein en vanuit de nabije buurt vele wandelroutes en tal van mogelijkheden om te fietsen (ATB of wielrennen), te zwemmen, te vissen of gewoon lekker te luieren en te genieten van het mooie weer, de cultuur en de Franse sfeer. Wij hebben een keur aan wandelroutes voor u klaar liggen. Zowel vanaf het domein (korte routes van 1 tot 2 uur) als in de omgeving (langere routes van 3 tot 5 uur), die ook geschikt zijn om samen met kinderen te lopen.

 

La Montagne Bourbonnaise

La Montagne Bourbonnaise is een zeer dicht bebost en vooral groen gebied, wat aangeduid wordt als middengebergte. De grootste stad in dit gebied is Le-Mayet-de-Montagne. Veel bossen, mooie heuvels en dalen, uitgestrekte velden richting Lapalisse en heuvels met wijnranken richting Roanne. Een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur, kastelen, rivieren en watervallen, steden en dorpen.
Voor meer over La Montagne Bourbonnaise kunt je deze pagina bezoeken.

Vichy

Deze zeer mondaine stad ligt op ongeveer 30 km afstand. Het is prachtige stad en heerlijk om doorheen te wandelen. Er zijn vele thermale bronnen die vrij te bezoeken zijn. Ook is er veel historie en er zijn twee verschillende stadswandelingen die u langs al deze prachtige plekken voeren. De restaurants, het casino, de opéra, de wandelprommenades, de bronwater bronnen, allemaal dingen die u niet gemist mag hebben!

 

Maar u kunt ook met een kano de rivier Allier op, naar het hypodrome en kijken naar de paardenrennen of luieren aan het "stadsstrand" van Vichy. Natuurlijk is er nog véél meer te doen in de nabije omgeving, dit is slechts een kleine opsomming.

 

Er zijn diverse toeristenbureaus (Office de Tourisme) in Le-Mayet-de-Montagne en Vichy, waar u veel informatie kunt krijgen.

bottom of page